cropped-profielfoto.jpg

Mijn naam is Ireen Heegen, geboren in Emmen, inmiddels woonachtig in Duitsland en moeder van een prachtige dochter van 13 jaar oud. 

Ik ben opgegroeid in een sociaal nest. Zorg en aandacht voor mensen die het door omstandigheden zwaar hebben, is mij van jongsaf aan bijgebracht. In mijn jonge jaren heb ik dan ook veel vrijwilligerswerk gedaan, waar ik tot vandaag de dag nog steeds profijt van heb. De keuze om een sociale opleiding te gaan doen, was dan ook niet verrassend.

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Groningen. Hierna heb ik aan de open universiteit de basiscursus recht en juridische vaardigheden succesvol afgerond. Na mijn opleiding heb ik enkele jaren ervaring opgedaan bij een groot bewindvoeringskantoor en de gemeente Emmen in de functies consulent schuldhulpverlener en bewindvoerder, maar ook op de afdeling sociale zaken. 

In de jaren dat ik in deze functies actief was, had ik regelmatig het gevoel teveel beperkt te worden in de heersende structuren.  Daarnaast merkte ik dat juist de meest kwetsbaren in onze samenleving moeite hadden met deze structuren en besloot ik mijn eigen bewindvoeringskantoor op te richten.: HB Emmen Bewind. 

Doordat ik alleen werk (voor vervanging en overleg in complexe casussen werk ik samen met een kantoor in Hoogeveen: Scheper beheer en bewind) kan ik flexibel inspelen op behoeftes die er zijn vanuit de cliënt en hulpverleners. Menselijkheid, maatwerk, eerlijkheid, respect en openheid zijn voor mij belangrijke waarden in het werken met mijn cliënten. Dit vertaalt zich onder andere in een flexibele houding ten opzichte van mijn cliënten.:24/7 bereikbaarheid per whatsapp voor spoedgevallen en afspraken kunnen flexibel ingepland worden en beperken zich niet tot kantoortijden. 

Qua kennis over het vak bewindvoering en de juridische aspecten hiervan school ik me voortdurend bij. Doordat ik ben aangesloten bij de NBPB blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. 

Naast aansluiting bij de branchevereniging, heb ik me begin 2019 aangesloten bij Samen Sterk Zorg: een mooie manier om me te blijven ontwikkelen en er nog beter voor mijn cliënten te kunnen zijn. 

Neem gerust contact met mij op, wanneer u geïnteresseerd bent in mijn dienstverlening of meer van mij wilt weten.